บทความวิจัย : LIVED EXPERIENCES BEFORE, DURING AND AFTER THE KHMER ROUGE REGIME IN CAMBODIA

Puangtip Chaiphibalsarisdi. Ph,D. RN1* , Manila Prak . BSN . RN2 , Narem Yung. BSN. RN3 ,
Khun Kokma BSN. RN.4 , Seylak Lon BSN. RN5, Thida Yeath BSN. RN6 , Sokhoeun Nhem. BSN. RN7.
1*School of Nursing, Shinawatra University, 99 Moo 10, Bangtoey, Samkhok, Pathumthani 12160, Thailand.
2 Krous Village, Svay Dangkum Commune, Siem Reap Town, Siem Reap Province, Cambodia.
3Srepau village, Srasrussey Commune, Stung Treng town, Stung Treng Province, Cambodia.
4 097, ChroyThmor Village, Boengkok Commune, Kampong Cham Town, Kampong Cham Province, Cambodia.
5 Prek Village, Stung Treng Commune, Stung Treng Town, Stung Treng Province, Cambodia.
6 Village 09, Kampong Cham Commune, Kampong Cham District, Kampong Cham Province, Cambodia.
7 Leu Village, Srah Rasey Commune, Stung Treng District, Stung Treng Province, Cambodia.
Tel: 081-3399089, 086-3315148. Email: cpuangti@chula.ac.th
Accepted Date: 17Th October, 2013.
ABSTRACT
This in-depth interview with 6 key informants from 4 provinces in Cambodia was conducted in December 2011 in order to describe their feelings before, during, and after the civil war, Khmer Rouge Regime in 1975-1979. Before the Khmer Rouge, the Khmer Empire was one of the most powerful country in Southeast Asia, especially in the arts. People learned how to raise children from the old generation. During the Khmer Rouge, members of the family were separated and communication was very limited. People lived in constant fear of their lives. Moreover, food and other basic supplies were very scarce. Families passed through unbelievably hard times but did not give up despite the hardship. After the Khmer Rouge Regime, people in both families and communities all over the country were reunited, happier with the growth of the social and economy. Education for the children was the main aspiration in every family. The findings suggest that the policy of the government should support education in all sectors including nursing and health.
KEY WORDS: Khmer Rouge Regime, Empire, Education, Family, People.

Read more -> LIVED EXPERIENCES BEFORE, DURING AND AFTER THE KHMER ROUGE REGIME IN CAMBODIA

2357 Total Views 9 Views Today